Rakentaja.fi on Suomen tunnetuin rakentajan media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tutkimus: Rakentaja.fi on Suomen tunnetuin rakentajan ja remontoijan media

Tuore bränditutkimus kertoo, että Rakentaja.fin tunnettuus on kasvanut entisestään. Nyt yli puolet suomalaisista tuntee palvelun tai on käyttänyt sitä äskettäin. 

Aktiivisista kuluttajista eli rakentajista ja remontoijista peräti yli 70 prosenttia tuntee Rakentaja.fi-sivuston. Lisäksi joka neljäs tänä vuonna rakentamista tai remontoimista suunnitteleva nimeää Rakentaja.fin ensisijaisten digitaalisten tietolähteidensä joukkoon.

Rakentaja.fi on palvellut rakentavia ja remontoivia suomalaisia jo 20 vuotta, joten meillä on hyvä perusta vahvalle brändille, sanoo Rakentaja-tuoteperheen liiketoiminnasta vastaava Inka Partanen.

Toisaalta rakentaminen ja remontointi liittyvät vahvasti tiettyihin elämänvaiheisiin, ja jokainen uusi rakentava sukupolvi pitää houkutella palvelun äärelle. Olemme tosi iloisia, että viime vuosien panostuksemme rakentamisen ammattilaisiin ja toisaalta pienremonteista haaveilevien kuluttajien inspiroimiseen näkyvät sekä tunnettuuden että kävijämäärien kasvuna, Partanen jatkaa.

Tiedonlähteenä erikoissivustot ja kauppapaikat

Tuoreen tutkimuksen mukaan Rakentaja.fin tuntee tai sitä on käyttänyt 55 prosenttia vastaajista. Suomelan tunnettuus on 48 prosenttia, ja kolmannelle sijalle yltäneen TM Rakennusmaailman tuntee 45 prosenttia vastaajista.

Kuluttajat suosivat tiedonhankinnassaan paljon myös verkon kauppapaikkoja, kuten rautakauppojen verkkosivustoja. Ne lähes puolet tutkimukseen osallistuneista suomalaisista nimeää tietolähteekseen. Rautakauppojen sivuja käytetään etenkin remontointiin liittyvässä tiedonhaussa. Sen sijaan sosiaalinen media tai somevaikuttajat ovat tietolähde vain yhdelle kymmenestä.

Rakennusalan imagoa ja tietolähteiden tunnettuutta kartoittava tutkimus toteutettiin helmikuussa 2022. Kantarin toteuttamaan tutkimukseen vastasi tuhat suomalaista.

Henri Härmä

Kiinnostaako näkvyvyys Rakentajan palveluissa? Ota yhteyttä!

Myyntijohtaja Henri Härmä henri.harma (at) rakentaja.fi