Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Puutarha.net-tutkimus: Joka neljäs käyttää pihaansa tuhansia euroja

Puutarha.netin käyttäjätutkimus kertoo, mitkä ovat puutarhaharrastajien ja piharakentajien tärkeimmät haaveet ja myös sen, millä perusteella ostopäätöksiä tehdään.

Alkukesällä 2021 toteutetun käyttäjätutkimuksen vastauksista paljastuu, että valtaosa aktiisivistakin harrastajista pärjää pihansa kanssa melko pienellä, enintään satasten budjetilla (70% vastaajista). Toisaalta useampi kuin joka neljäs on valmis käyttämään pihaan tai puutarhaan vähintään nelinumeroisen summan rahaa.

Pihan ja puutarhan harrastaja kuluttaa tutkitusti myös rakentamiseen, remontointiin ja sisustukseen. Esimerkiksi Puutarha.netin lukijoista 22 prosenttia aikoo remontoida omakotitaloaan tämän tai ensi vuoden aikana ja lähes viidenneksellä on juuri alkanut tai suunnitteilla omakotitalon rakennusprojekti (Lähde: Rakentaja.fi-jäsentietokanta)

Pihaan tehtävissä hankinnoissa tärkeimmäksi valintakriteeriksi nousevat kestävyys ja käytännöllisyys, ulkonäölliset seikatkin jäävät näiden taakse. Hieman yllättäen hankintojen hinta on vain alle puolelle erittäin tärkeä asia.

Nyt ostoslistalla: kesäkeittiö ja pihavalot

Puutarhaharrastajien ja piharakentajien suunnittelu- ja hankintalistan kärjessä ovat tällä hetkellä kasvihuone, kesäkeittiö, pihakiveykset sekä pihavalaistus. Kiinnostuksen kohteissa nousee myös vahvasti ekologisuus eli esimerkiksi kierrätys- ja luonnonmateriaalien hyödyntäminen. 

Ammattilaisen apuun pihan suunnittelussa tai toteutuksessa on turvautunut ainoastaan noin kuusi prosenttia vastaajista, mutta toisaalta lähes joka viides mainitsee tärkeimmäksi tietolähteekseen alan ammattiosaajat. Eniten tietolähteenä suositaan nettisivustoja (75%). Paljon apua haetaan myös eri painotuotteista, kuten alan lehdistä, sekä puutarhamyymälöistä. 

Alkukesällä 2021 Puutarha.netissä toteutettuun kyselyyn vastasi 436 sivuston kävijää. Heistä iso osa eli lähes 40 prosenttia määrittelee itsensä intohimoiseksi pihaharrastajaksi. Toisaalta joka viidennellä ei ole tavanomaista omaa pihaa lainkaan, vaan harrastus keskittyy mökin pihapiiriin, huonekasveihin, parvekkeeseen tai erilliseen puutarhapalstaan. Kyselyyn vastanneista peräti kaksi kolmannesta vierailee Puutarha.netissä säännöllisesti, useampi kuin joka kymmenes päivittäin. 

Puutarha.netissä vieraillaan lähes puoli miljoonaa kertaa kuukaudessa (Google Analytics). Sivuston kaksi kertaa viikossa julkaistavalla uutiskirjeellä on 39 000 tilaajaa.

Lukijoiden toiveaiheita:

  • Hyötykasvit
  • Erilaiset pihat ja pihasuunnitelmat, omistajien kokemuksia ja vinkkejä
  • Tuote- ja laiteuutuudet sekä vertailut
  • Kasvihuoneet
  • Terassit
  • Piharakenteet ja -suunnittelu
  • Kierrätysmateriaalit ja pienen budjetin ratkaisut
  • Vanhan pihan uudistaminen
Kasvihuone
Tiina Painokallio

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Puutarha.netin tuotevastaava Tiina Painokallio tiina.painokallio (at) rakentaja.fi