Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Messut tulevat jälleen – ensi vuonna

Tapahtuma-alan ahdinko alkaa viimein helpottaa, kun Suomi ryhtyy kääntämään katsetta  kohti uutta normaalia jälkeen pandemian. Myös Rakentajan vuosikymmenten messuperinne katkesi lähes kahden vuoden ajaksi. Odotukset tammikuun 2022 Rakenna ja Remontoi -messuille ovat kuitenkin nyt korkealla.

Yleisön luottamus palaa vähitellen

Viime viikkojen uutisoinnissa on kuultu monia ilahduttavia viestejä pitkittyneen rajoitusten ajan jälkeen. “Turvavälivelvoitteen poistuminen”, “tapahtumien lohkomisen velvoitteesta luopuminen”, “koronapassin käyttöönotto” – ja jopa “paluu kohti normaalia”. Tapahtumia järjestävien näkökulmasta normaaliin on silti vielä useampi askel otettavana.

– Tarvitaan konkretiaa siitä, mitä turvajärjestelyiltä jatkossa odotetaan, eikä haittaisi, jos viranomaisten linja olisi yhdenmukainen, Rakentaja-tuoteperheen liiketoimintajohtaja Inka Partanen sanoo.

– Aikaa ottaa sekin, että yleisö alkaa taas uskaltaa luottaa siihen, että tapahtumissa on turvallista käydä. Suunta on kyllä oikea, arvioi Ville Somero, joka vetää Rakentajan messutapahtumia Tapio Näslundin kanssa.

Rakentajan tiimin tuorein raskas päätös koski lokakuulle aikataulutettuja Omakoti-messuja, jotka siirrettiin nyt ensi vuoteen. Viimeksi Omakoti-messut on pidetty vuonna 2019. Rakentajan toinen messutapahtuma Rakenna & Remontoi pidettiin tänä vuonna ainoastaan virtuaalisena.

– Tapahtumaliiketoiminta on meillä osa laajempaa tarjontaamme eli olemme pyrkineet tarjoamaan asiakkaille menetettyjen messumahdollisuuksien tilalle työkalupakistamme muita tapoja tavoittaa kohdeyleisönsä esimerkiksi kuluttajawebinaarien tai kaupallisten sisältöjen avulla. On kuitenkin ihan selvää, että aidoille livekohtaamiselle on tarvetta niin yritysten kuin kuluttajienkin puolesta, eikä sitä ihan täysin voi paikata, Partanen toteaa.

– Ensi vuonna sitten taas koko valikoima keinoja käytössä, hän uskoo.

Ville Somero ja Tapio Näslund

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Messuprojektien vetäjät Ville Somero ja Tapio Näslund etunimi.sukunimi (at) rakentaja.fi