Tarja Virolainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tarja Virolainen: ”Innostun ihmisistä, tarinoista ja datasta”

Rakentajan Sales Manager Tarja Virolainen on pitkän linjan viestinnän, markkinoinnin ja sisältömarkkinoinnin ammattilainen. Hän tunnustautuu maratoonariksi ja purkaa ylimääräiset höyryt pitkillä lenkeillä luonnon keskellä.

"Tuntuu hienolta, kun yrityksen tarina loksahtaa osaksi isompaa kokonaisuutta"

“Olin vastikään aloittanut Rakentajassa, kun eräs asiakas kuvaili minulle, että ”mehän elämme 99-prosenttisesti rakennetun ympäristön keskellä.” Voiko oman työnsä merkityksellisyyttä hienommin kuvata? Sillä miten ympäristöämme suunnitellaan, rakennetaan ja korjataan, on meidän jokaisen elämään ja hyvinvointiin ihan valtava vaikutus, vaikkei sitä välttämättä tule arjessa ajateltuakaan.

Minulla on pitkä, lähes neljännesvuosisadan, tausta viestinnän ja markkinoinnin parissa. Olen työskennellyt Keskolla, Ericssonilla, Suomen Rahapajalla, Gummeruksella, WSOY:llä, Elisalla sekä viimeisimmäksi Era Contentilla, jossa vastasin asiakassuhteistamme eri yritysten ja organisaatioiden kanssa.

Asiakassuhteissa on mielestäni olennaisinta kuuntelu ja yhteisen tilannekuvan muodostaminen. Puhun siitä kartoista tutusta ”Olet tässä” -pisteestä, jotta osaamme määritellä mihin suuntaan ja millä tahdilla yhteistyömme pitää edetä. Saan yleensä hyvää palautetta siitä, että tunnistan ne paikat, jolloin lopputulosta kannattaa hinkata seitsemän desimaalin tarkkuudella sekä hetket, jolloin homman voi päästää käsistään ”vaikka vähän hävettäisikin.”

Olen tehnyt sisältömarkkinointia jo vuosia. Tarinoiden ja ihmisten kautta tärkeistä teemoista tulee kiinnostavia aivan eri tavalla kuin vaikkapa pelkän tuote-esittelyn kautta. On ollut hienoa löytää yrityksistä loistavia tarinankertojia sekä oman alansa huippuasiantuntijoita, jotka loksauttavat yhtäkkiä pienen, joskus jopa sattumanvaraiselta vaikuttavan yksityiskohdan kautta yrityksen tarinan osaksi isoa yhteiskunnallista kokonaisuutta.

Rakastan dataa ja sen analysointia. Haluan kasvattaa asiakkaidemme kanssa yhteistä ymmärrystä siitä, mihin meidän kannattaa keskittyä seuraavaksi – oli kyse sitten yksittäisen kampanjan tuloksista tai isommasta strategisesta kuvasta.”

Kolme knoppia

  • Kävin elämäni ensimmäisellä interraililla 45-vuotiaana. Se oli ensimmäinen matkani, jossa en ollut suunnitellut yhtään mitään vaan menin minne nenä näyttää. Päädyin lopulta reissaamaan yksin 11 maan halki ja se oli mahtavaa!
  • Aloitin työurani uimakoulunopettajana.
  • Olen ensimmäinen suomalainen nainen, joka on juossut kuusi maailman suurinta kaupunkimaratonia, World Marathon Majors
Tarja Virolainen

"Lajitoverien rinnalle maratonin lähtöviivalle"

 

“Kollegat sanovat, että minulla on paljon energiaa. Päästelen ylimääräisiä höyryjä lenkkipoluilla. Löysin kestävyysjuoksun aikuisiällä ja tunnustaudun maratoonariksi. Juokseminen on kaikessa konkreettisuudessaan loistavaa vastapainoa läppärin tuijottamiselle ja ajatustyölle. Odotan jo innolla sitä, että yhteiskunnat taas aukeavat ja pääsen lajitovereiden rinnalle maratonin lähtöviivalle jonnekin päin maailmaa.”

Tämä tarina on osa juttusarjaa, joka esittelee Rakentajan tiimin asiantuntijoita. Löydät kaikki osat täältä.