Sari Nieminen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sari Nieminen: “Hullunhauska työyhteisö tekee työpäivistä uniikkeja”

Sari Nieminen päätyi Lontoon ja Hong Kongin kautta lopulta Rakentajalle sisällöntuottajaksi. Erilaiset työt ovat tuoneet hyvän lisämausteen Sarin kirjoittamiin artikkeleihin.

"Sparrailu ja ideointi tiimin kanssa innostavat"

”Työurani aloitin opiskelemalla vaatesuunnittelijaksi Lontoossa, valmistuin vuonna 1991. Silloin oli pahin lama-aika Suomessa ja oman alan töitä oli mahdoton löytää. Lopulta töitä löytyi, mutta Hong Kongista asti. Työhöni siellä kuului vaate- ja graafien suunnittelu, laaduntarkkailu Kiinan tehtailla sekä toimin asiakasvastaavana Euroopan ja Pohjois-Amerikan kumppaneille. Hong Kongista päädyin takaisin Lontooseen vaatetusalalle, mutta kaipuu kotimaahan toi minut takaisin Suomeen, sillä paras paikka maailmassa on kuitenkin Suomi.

Rakentajalla aloitin sisällöntuottajana vuonna 2019. Rakentajalle päädyin opiskelukaverin Facebook-ilmoituksen perässä. Ajattelin, että 15 vuotta rautakauppa-alaa ja web designer -koulutuksen saisi hyvin yhdistettyä Rakentajalla mukavaksi kokonaisuudeksi. Nykyään olen myös Omataloyhtiö.fi-sivuston tuotevastaava.

Työ Rakentajalla on erittäin monipuolista ja mukavaa. Ihanat yhteistyökumppanit ja hullunhauska työyhteisö tekevät jokaisesta työpäivästä uniikin.

Sparrailu ja ideointi tiimin kanssa on viikon paras hetki. Juuri äsken kehittelimme (sisällöntuottaja) Mariana Ravoniuksen kanssa taloyhtiöiden vuosikelloa Omataloyhtiö.fihin. Se on mielenkiintoinen kokonaisuus ajankohtaisia artikkeleita ja ideoita lukijoille sekä yhteistyökumppaneiden tueksi.”

"Oppiminen ei lopu koskaan"

“Olen työskennellyt jos jonkinmoisessa paikassa. Olen ollut muun muassa kirjastoapulainen, yrittäjä, ravintola-alalla, nettisivujen päivittäjä, rakennussiivooja, sisustussuunnittelija, mittatilausompelija, ulkomaankaupan sihteeri, keittiösuunnittelija… been there, done that!

Onneksi oppiminen ei kuitenkaan koskaan lopu. On hienoa tutustua yhteistyökumppaneiden tuotteisiin ja käyttötarkoituksiin sekä -kohteisiin ja samalla miettiä kenelle, mitä ja milloin niistä olisi eniten hyötyä tai tarvetta. Viimeksi luin, miten ulkovalojen syttyminen ja sammuminen langattomasti tapahtuu. Selvittelen nyt myös kuormanjaon saloja ja tutustun liukuovien ihmeelliseen maailmaan.”

Kolme knoppia

  • Olen RVRSD-bändin bändäri. Heiltä ilmestyy muuten LP tänä syksynä.
  • Tapasin prinsessa Dianan, kun työskentelin Selfridgesillä.
  • Olen ajanut 2-vaihteista kuplavolkkaria 8-kaistaisella moottoritiellä Los Angelesissa.
Sari Nieminen

”Välillä työt kulkevat kotiinkin”

“Työpäivän jälkeen rentoudun puutarhahommissa, soittamalla huilua tai pitkillä kävelylenkeillä, mutta olen myös intohimoinen remppaaja. Aloitan aina uusia projekteja ja kirjoitan niistä mielelläni myös DIY-artikkeleita. Voisinkin sanoa, että työt kulkevat liiankin helposti kotiin. Miehelläni on välillä vähän kestämistä, koska aina minulla on joku uusi projekti mielessä.”

Tämä tarina on osa juttusarjaa, joka esittelee Rakentajan tiimin asiantuntijoita. Löydät kaikki osat täältä.