Järjestin torstaina 10.2. elämäni ensimmäisen Rakentaja-webinaarin otsikolla Oman kodin rakentajan tietopaketti. Käsittelimme tilaisuudessa Rakennusliiton, Bosch Termotekniikan sekä ABB:n asiantuntijoiden näkemyksiä kaikesta siitä, mitä oman kodin rakentajan on syytä ottaa huomioon.”
Puheenvuorot olivat haastatteluita, ja yleisö sai esittää kysymyksiä joko ennakkoon ilmoittautuessa tai sitten tapahtuman aikana.
Rakastin joka minuuttia ja muistin taas, miksi keskustelut, kohtaamiset ja ajatustenvaihto ovat niin äärimmäisen merkityksellisiä ja tärkeitä
– On hienoa miten saavutamme nykyisin webinaareissa yhteisöllisyyden tunteen. Katsojat kysyvät aktiivisesti esiintyjiltä, mutta he myös auttavat toisiaan ja jakavat kokemuksiaan chatissä! tiivisti illan aikana webinaarimme juontaja Helena Riihitupa.
Rakentajan webinaari ei ollut suinkaan työurani ensimmäinen. Olen järjestänyt tapahtumia niin kauan kuin olen työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin parissa eli vuodesta 1997. Messut, lanseeraukset, pressit, asiakkaiden VIP-tilaisuudet, luncheonit tai henkilöstöjuhlat ovat tulleet matkan varrella hyvinkin tutuksi. Virtuaaliset tapahtumat tulivat osaksi toimenkuvaani joskus 2015 paikkeilla ja silloin suurin jännitys oli, että toimiiko tekniikka ja miten se toimii ja kaatuuko maailma, jos painan väärästä napista.
Ei kaatunut.
Sisältö ratkaisi. Kohtaamiset ratkaisivat. Ajattelu ja substanssi ratkaisivat.
Näin on ollut aina ja näin on myös tulevaisuudessa. Sen uskallan luvata. Ajan erityispiirre on se, että perinteisten telkkarikonserttien tai striimattujen urheilulähetysten lisäksi yleisö haluaa nykyisin myös asiakastilaisuuksissa itse valita, tuleeko paikan päälle vai osallistuuko mukavasti kotisohvaltaan.
Puhun siis hybriditapahtumista esimerkiksi messuilla ja tämä tuo meidät uuden äärelle. Miten järjestää tapahtuma, jossa molemmat yleisöt saavat yhtäläisen kokemuksen haluamallaan tavalla: livenä tai verkossa?
Vastaus piilee sisällössä, koska tekniikka tähän jo tänä päivänä taipuu ja viimeisetkin epäilijät osaavat eri vaihtoehtoja käyttää. Siksi haluan painottaa sisältöä. Mitä olemme tekemässä ja kenelle. Mitä haluamme saada aikaan. Myynnin kasvu tai liidit ovat ilmeisin vaihtoehto, mutta miten tehdä se niin, että kohtaamisesta jää aito jälki tunteen ja järjen tasolla. Entä mitä kaikkea voisimme tehdä koko toimialan eteen. Mitä uutta voisimme yhdessä keksiä?
Olemme järjestäneet Rakentajan historian aikana kymmenet messut, joilla on vieraillut kymmeniätuhansia ihmisiä. Viime vuosina tuotantopalettiimme ovat tulleet myös webinaarit sekä podcastit, jotka ovat kohtaamisia nekin.
Meidän tavoitteenamme on luoda jatkossakin tuotantoja, jotka synnyttävät innostusta ja oivalluksen kipinän ihmisten silmiin – ja kasvattavat myyntiä! Kehitämme niitä mielellämme teidän kanssanne – haluaisitko ideoida kanssani, mitä kaikkea voisimme juuri teille tehdä?
Tarja aloittaa 1.3.2022 Schibsted Suomi Partnerstudion tuotantojen projektipäällikkönä ja vastaa jatkossa tuotantojemme kehityksestä ja toteutuksesta. Tuotannot käsittävät meillä muun muassa messut, webinaarit, podcastit, printtituotteet sekä videoinnit.

Saisiko olla tapahtuma? Ota yhteyttä!
Projektipäällikkö Tarja Virolainen tarja.virolainen (at) schibsted.com