Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mari Halonen: ”Näen heti vaikka korvalla, jos joku numero on väärässä paikassa”

Mari on tiennyt jo 4-vuotiaana, että hänestä tulee pankkivirkailija. Nyt ei olla pankissa, mutta numerot, laskutus sekä budjetti ovat Rakentajalla pysyneet Marin tarkassa syynissä jo vuodesta 2015. 

"Hyötyneliöt ja Pythagoraan lauseet hallussa"

”Valmistuin Porin kauppaoppilaitoksesta yo-merkonomiksi ja kävin 90-luvulla kansainvälisen kaupan kurssin englanniksi. Olisin lukenut itseni insinööriksi, jos olisi ollut mahdollisuus kaksoistutkintoon. Rakastan teknistä alaa, mutta myös taloushallintoa. Työssäni Rakentajalla voin yhdistää molemmat ihastukseni samaan pakettiin.

Edellisessä työpaikassani laskin hyötyneliöitä myyjille valmiiksi, jos se tuotti heille vaikeuksia. Eräässä tapauksessa olimme lähettämässä Englantiin lasikattoa, joka oli tehty erilaisista kolmion mallisista paloista. Myyjä heitti pyyhkeen kehään, mutta minä päätin suoriutua tehtävästä ja saimme katon lasit perille asti, hoidettuani myös vientiasiat.

Rakentajalle tullessani toimenkuvaani kuului erilaisten laskutusten ja asiakaspalvelun lisäksi myös HR. Schibstedtin tuotua uusia tuulia myös Rakentajalle on toimenkuvani nykyään Invoicing and Finance specialist ja vastuullani on laskutuksen oikeellisuus ja Rakentajan liikevaihto. Työhöni kuuluu esimerkiksi ennusteen laatiminen yhdessä liiketoimintajohtaja Inka Partasen kanssa.

Onneksi minulla on aikaa asiakaspalvelulle, sillä se on sydäntä lähellä. Muistan eräänkin mukavan puhelun asiakkaalta, joka alkoi näin: ”Oi että sie hellee iäninen. Siun kansais on niin kiva soitella”. Asiakaspalvelu on verissä.”

”Messu-Mari”

”Olen kova messujen kävijä. Messulistalta löytyvät Rakentaja järjestämät Rakenna ja Remontoi -messut sekä Omakoti-messut Vantaan Myyrmäki-hallissa. Asuntomessut, joilla olemme yhteistyökumppanina, kuuluu myös olennaisena osana messuiluun.

Omilla messuillamme olen itse töissä lipunmyynnissä ja raportointivastaavana. Pääsen messuilla tutustumaan ja tapaamaan sekä yhteistyökumppaneita että yleisöä. Uskomattoman palkitsevaa puuhaa!

Vapaalla ulkoilen ja pelaan golfia. On tässä tullut myös yksi talokin rakennutettua ja suunniteltua, kuten kunnon rakentajalaisen kuuluu.”

Kolme knoppia

  • Olen hypännyt laskuvarjolla 29 kertaa. Kuuluin Satakunnan Laskuvarjourheilijoihin.
  • Laulaisin karaokea enemmänkin, äänialanani altto.
  • Kuulun VPK:n naisosastoon, jonka kautta olen osallistunut Naisten Valmiusliiton maanpuolustuskurssille.

”Kivassa työpaikassa ei edes huomaa tekevänsä töitä”

”Työintoni on ilmeisen kova, sillä pojat kotona usein mainitsevat että ”Äiti, sä teet aina vaan töitä”. Toki nyt etätyöskentelyn aikana on pojilla muuttunut ääni kellossa ja nyt tiedustellaan sitä, koskahan se äiti lähtisi taas sinne työmaalle käymään. Täällä Rakentajalla on vaan niin mukava olla töissä!”

Tämä tarina on osa juttusarjaa, joka esittelee Rakentajan tiimin asiantuntijoita. Löydät kaikki osat täältä.