Juha Pekkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Juha Pekkinen: “Innostavinta kokea, kun ideasta rakentuu oikean tekemisen avulla brändi”

Juha Pekkinen, Rakentajan myyntitiimin uusin vahvistus, kutsuu itseään pitkän linjan myynnin sekatyömieheksi. Sekatyömies sopii muutenkin tittelien kirjoon, sillä Pekkiselle on kertynyt kokemusta rakentamisesta monelta eri osa-alueelta.

”Rakentaminen vie mennessään kerta toisensa jälkeen”

”Polkuni rakentamisen maailmassa on alkanut jo varhain rakennusalan opiskeluiden muodossa. 1990-luvun lamavuodet kuitenkin rohkaisivat minut hyppäämään kesken kaiken mukaan työelämään K-Yhtiöt Oy:öön.  Kyseisessä yrityksessä työskentelinkin useamman vuoden suoraan K-Rauta-kauppiaiden ja ammattirakentajien kanssa. Vuosien aikana olen istunut myös muutamissa eri digitoimistoissa, ja nyt viimeksi työpaikkani oli Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy, tarkemmin sanottuna Rakennuslehti – siellä viihdyin kymmenen vuotta. 

Rakennuslehdessä pääsin varsinaisen työnkuvani ohella näkemään konkreettisesti, miten ideasta syntyy oikeanlaisen tekemisen kautta brändi, joka tunnistetaan. Oli innostavaa seurata uusien ideoiden edistymistä ja toteutusta valmiiksi asti. Sisältömarkkinointikaan ei ole minulle vieras käsite, vaan kokemusta löytyy sen tuomista mahdollisuuksista ja monipuolisesta hyödyntämisestä asiakkaan parhaaksi. Odotan innolla mitä tulevaisuus Rakentajassa tuo.”

”Kolme tärkeää yhdessä: määrä, suunta ja laatu”

”Palkitsevinta työssäni ovat olleet kautta linjan itse asiakkaat. Kohtaamiset myyntitilanteissa ja palavereissa sekä asiakkaiden  ongelmien ratkaiseminen tekee työstä kiinnostavaa. En ole koskaan halunnut tehdä työtä tiukasti saneltujen ja liikkumatilaa antamattomien tavoitteiden mukaan, vaan tavoitteena on tehdä oma työnsä mahdollisimman hyvin asiakkaan parhaaksi. ”

Kolme knoppia

  1. Pidän tärkeänä että tietoa, taitoa ja osaamista jaetaan. Tehdään töitä itsenäisesti, mutta muistetaan, että olemme myös tiimi.
  2. Harrastan aktiivisesti vähän kaikkea, erityisesti liikuntaa. Esimerkiksi padel ja salibandy ovat harrastusteni listalla.
  3. Nautin myös rentoutumisesta kotisohvalla hyvien sarjojen sekä elokuvien parissa.

 

Juha Pekkinen

”Rakentajaan vetivät ammattimaisuus, kokemus ja tietysti rakentaminen”

”Vanha sanonta vierivästä kivestä ja sammaloitumisesta pitää siinä mielessä paikkaansa, että uusia haasteita on hyvä hakea määräajoin. Rakentajaan minua innosti hakea juurikin tästä syystä: halusin muutosta sekä uutta motivaatiota ja kokemuksia lisää. Mikä parasta, myös tässä työpaikassa ammattimaisuus, pitkät perinteet sekä rakentaminen ovat vahvasti läsnä.

Jos jokin opettaa ihmistä ja kertoo hänelle mistä hänet on tehty, on se talvipakkasilla toteutettu vaellusretki Pallas-tunturille ja yöpyminen ulkosalla. Luonto on minulle tärkeä vastapaino työlle. Käymme yhdessä vaimoni kanssa vaeltelemassa pohjoisessa sekä kiertelemme kansallispuistoja läpi joko kävellen tai pyörällä. Karhunkierroskin on tuttu.”

Tämä tarina on osa juttusarjaa, joka esittelee Rakentajan tiimin asiantuntijoita. Löydät kaikki osat täältä.