Jennica Ranta
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jennica Ranta: ”Päädyin mieluisaan ammattiin oikeastaan ihan sattumalta – ura tapahtumien parissa alkoi perheyrityksen kautta”

Rakentajan tapahtumien sekä webinaari- ja podcast-tuotantojen suunnittelemisesta, toteuttamisesta ja kehittämisestä jatkossa vastaava Jennica Ranta kertoo olevansa tapahtuma-alalla jo suhteellisen kokenut konkari, joka yhä edelleen löytää työstään uutta ja mielenkiintoista koettavaa.

”Laaja kokemuspohja on tehnyt minusta multiosaajan”

”Aloitin osana Rakentajan tiimiä nyt elokuussa 2022. Tätä ennen olen ehtinyt haastamaan itseäni hyvin erilaisten toimialojen parissa ja kokemusta tapahtuma-alalta onkin kertynyt jo laajalti. Töitä on tullut tehtyä niin urheilujärjestössä, matkailualalla kuin tunnetuissa tapahtumataloissa. Yritysskaala taas on ollut pienestä perheyrityksestä aina suureen kansainväliseen konsulttifirmaan – ja kaikkea siltä väliltä. Kaikki kokemus on ollut arvokasta ja se onkin tehnyt minusta moniosaajan, joka ei pieniä haasteita säikähdä. 

Tehtävänkuvani tapahtumien ja sisällöntuotannon projektipäällikkönä pitää sisällään paljon. Kaksi kertaa vuodessa toimin esimerkiksi messupäällikkönä, eli tehtäväni on huolehtia Rakentajan tammikuussa järjestettävistä Rakenna & Remontoi -messuista sekä lokakuussa tapahtuvista OMAKOTI-messuista. Messujen lisäksi Schibsted Suomi Partnerstudio tarjoaa erilaisia podcast- ja webinaarituotantoja, joissa tulen jatkossa olemaan konseptoinnin, tuotteistamisen ja osittain myös käytännön järjestelyjen osalta mukana. Suurella mielenkiinnolla hyppään mukaan kehittämään ja organisoimaan sisällöntuotannon projekteja, mutta erityisen innolla odotan pääseväni tekemään itselle entuudestaan tuttuja ja rakkaita messutapahtumia!”

Kolme knoppia

  • Olen kotoisin Kuopiosta ja pohjimmiltani tulen aina olemaan lupsakka savolainen, vaikka Helsingissä onkin vierähtänyt jo yli 20 vuotta. 
  • Minulla on shakista joukkuepikapelin SM-pronssia. Tämä toki tapahtui jo kauan sitten junioriaikoina ollessani ala-asteella kokeiluluontoisella shakkiluokalla. 
  • Olen bostoninterrierin ”mamma”, ja koska rakastan matkustamista, koirakin on reissannut meidän mukana Euroopassa jo yhdeksässä eri maassa.

Upea ja aurinkoinen Italia. Kuva otettu Firenzessä.

”On ihanaa päästä toteuttamaan jälleen fyysisiä tapahtumia”

”Pandemia-aikaan webinaarien ja virtuaalitapahtuminen toteuttaminen tuli itselle hyvin tutuksi. Verkkotapahtumilla on ehdottomasti omat etunsa ja oikeutetusti voi sanoa, että ne ovat tulleet jäädäkseen tapahtuma-alalle. Mikään ei kuitenkaan peittoa sitä aitoa ja energistä fiilistä, mikä syntyy fyysisen tapahtuman järjestämisestä. Kun kaikki menee suunnitelmien mukaan, tunnelma on katossa ja pääset näkemään asiakkaiden ja vieraiden tyytyväiset ilmeet itse paikan päällä. Onnistunut tapahtuma on siis itsessään se paras palkinto, jonka tästä työstä voi saada. Ja kun projektin voi vielä toteuttaa huippuporukan kesken yhdessä, niin mikäs sen parempaa!

Periaatteeni on suunnitella kaikki aina mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti jo ennakkoon, jolloin mahdolliset yllätykset tapahtuman aikana pystyy taklaamaan myös helpommin. Vaikka rakennusalan parissa en ole aiemmin työskennellytkään, niin remontoiminen, sisustaminen ja pihanhoito ovat tulleet vapaa-ajalla hyvinkin tutuksi. Uskon, että sitä kautta pääsen Rakentaja-tuoteperheen toimialoihin ja tekemiseen helposti kiinni. Nämä asiat koskettavat jokaista, jolla on oma koti, joten on mahtavaa päästä tuomaan tätä tärkeää tietoa kaikkien kuluttajien saataville tapahtumien ja muiden sisältötuotantojen kautta. 

Odotan jo innolla, että pääsen tekemään yhteistyötä meidän upean Rakentaja-tiimin kanssa, tutustumaan asiakkaisiimme paremmin ja miettimään uusia tapoja, kuinka saamme heidän viestin parhaiten perille aiheesta kiinnostuneille kuluttajille – oli kyseessä sitten webinaarit, podcastit, messut tai muunlaiset tapahtumat.”

”Vapaa-ajalla suuntaan joko metsään tai ulkomaille”

”Oikeastaan voin sanoa jo harrastavani matkustamista, koska lähes jokaisella lomalla tulee lähdettyä jonnekin. Olipa sitten matkakohteeni kotimaassa tai ulkomailla, nautin eniten uusien paikkojen näkemisestä sekä kokemisesta. Tähän mennessä on tullut käytyä 37 eri maassa ja monta mielenkiintoista kohdetta on vielä mielessä. Jos yksi suosikkipaikka pitäisi nimetä, olisi se varmaan Thaimaa. Siellä on nimittäin tullut käytyä jo kahdeksan kertaa ja maa onkin tullut reissattua päästä päähän. Euroopasta suosikit ovat Italia ja Espanja. Viikonloppuisin hermot lepää metsälenkeillä esimerkiksi Sipoonkorven siimeksessä. Herkuttelijana myös hyvä ruoka ja viini ovat lähellä sydäntä.”

Tämä tarina on osa juttusarjaa, joka esittelee Rakentajan tiimin asiantuntijoita. Löydät kaikki osat täältä.