Jenni Tommila
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jenni Tommila: ”Tässä työssä pitää tietää, mitä ihmiset haluavat ja tarvitsevat”

Kymmenen vuotta rautakaupassa kouli Jenni Tommilan ymmärtämään suomalaisen rakentajan tarpeita. Nyt rakennusinsinööri laatii samalle kohderyhmälle joka viikkoa kaksi uutiskirjettä ja päivittäin vaihtuvan Rakentaja.fi-etusivun, joiden kautta sadattuhannet suomalaiset hakevat tietoa, apua ja ohjeita.

"Rafin tekemisen rinnalla opettelen nyt verkkokauppaa"

”Kiinnostavaa tässä työssä on miettiä, mitä eri tilanteissa olevat ihmiset haluaisivat lukea ja katsoa. Rakentaja.fi:n lisäksi teemme Puutarha.net-sivustoa, jota luetaan valtavat määrät. Omataloyhtiössä taas on paljon hyödyllistä tietoa taloyhtiöissä asuville ja yhtiöiden asioista päättäville. Talovertailu on myös kätevä palvelu rakentajille ja parhaillaan mietimme, miten saisimme sen vielä paremmin ihmisten tietoisuuteen.

”Rakentaja.fi:n eli tuttavallisemmin Rafin kokonaisuuden lisäksi vastaan meillä eri palvelujen ja asiakkaiden some-näkyvyydestä sekä olen mukana kehittämässä uutta julkaisujärjestelmäämme. Uutena vastuuna minulla on Rakentajan verkkokaupan ylläpito.

Verkkokaupan opettelu on ollut innostavaa. Tykkään siitä, että saan perehtyä ihan uusiin järjestelmiin ja tekemiseen. Se on myös palkitsevinta tässä työssä – kun opettelee jonkun uuden asian ja huomaa, että homma onnistuu.”

"Kokemus on auttanut löytämään vaihtelua näkökulmiin"

”Iso osa työstäni on kuitenkin sisältömarkkinointiratkaisujen suunnittelua ja toteuttamista asiakkaille, jotka haluavat tavoittaa kuluttaja- tai ammattilaisyleisöjä.

Innostun, kun saan vaikuttaa asiakkaiden menestykseen. Juuri puhuin myyntivastaavamme kanssa erään asiakkaan artikkeleista, joista oli tullut hyvin liidejä parin päivän aikana. Päätimme markkinoida sisältöjä vielä vähän lisää ja ehdotimme niiden nostamista tehoartikkeleiksi. Se oli asiakkaan mielestä hyvä idea, ja varasin tehopaikat järjestelmästä.

Rakentaja-urani ajalta parhaiten minulle ovat jääneet aivan ensimmäiset asiakkaat. Silloin tuntui haastavalta miettiä, miten samantyyppisiä teemoja käsitteleviin aiheisiin saa vaihtelevia näkökulmia. Nyt osaan ehdottaa asiakkaille erityyppisiä sisältöjä eri tarkoituksiin.”

Kolme knoppia

  • “Voitin koulujen välisessä kalastuskilpailussa hopeaa vuonna 1997. Käytin syöttinä eväänäni olleen pitsan palan ja sain jonkun pienen kalan, en tiedä minkä.”
  • “Aloitan viikonloppuaamut parin tunnin pleikkaripeleillä ystäväni kanssa.”
  • “Olen katsonut auringonnousua kuumailmapallon kyydissä Baganin temppelialueen yläpuolella.”

"Rakennusinsinööriksi opiskellessa ei käynyt mielessä, että joskus vielä kirjoitan työkseni"

”Aloitin jo opiskeluaikana työt rautakaupassa ja jatkoin siellä 10 vuotta. Siellä opin hyvin ymmärtämään, mitä ja miten rakentajat hakevat tuotteita ja minkälainen tieto heitä kiinnostaa. Opin myös paljon LVI-osista. Välillä on vieläkin ikävä sen tyyppistä työtä ja asiakkaiden suoraa kohtaamista. En koskaan alaa valitessani tai rakennusunsinööriksi opiskellessani ajattelut, että voisin joskus kirjoittaa työkseni. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan. Viihdyn täällä, koska meillä on hyvä tiimi ja yhteishenki. Tämän porukan kanssa on mukavaa tehdä hommia.”

Tämä tarina on osa juttusarjaa, joka esittelee Rakentajan tiimin asiantuntijoita. Löydät kaikki osat täältä.