Jarno Kylmänen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jarno Kylmänen: “Työ on vienyt kameran taakse ja eteen – ja aina presidentinlinnaan asti”

Kuva, video, webinaari, podcast – kaikki tämä syntyy Jarno Kylmäsen käsistä. Urapolku on ollut monipuolinen ja monipuolistuu edelleen – tänä vuonna Jarno löysi itsensä myös kameran edestä.

"Aluksi työnantaja taisi ihmetellä, miksi olen täällä"

“Liityin mukaan Rakentajan tiimiin vuonna 2002, eli työsuhteeni saavutti täysi-ikäisyyden viime vuonna. Tullessani taloon Rakentaja.fi-sivusto oli vasta hiljattain aloittanut toimintansa. Voi pojat, kyllä on niistä ajoista maailma muuttunut. Hitto, silloin Nokia oli vielä puhelimien kingi. Hienointa on, että maailma on edelleen jatkuvassa ja kiihtyvässä muutoksessa. 

Muuttunut on myös oma tekemiseni. Jos ihan rehellisiä ollaan, ensimmäisen vuoden ajan Rakentajan leivissä työnantajani taisi itsekin miettiä, että miksiköhän tuo kaveri tuli palkattua. Joki löysi kuitenkin uomansa ja kamerasta tuli kaverini sekä töissä että vapaa-ajalla. 

Linssin takaa on tullut tiirailtua lukuisia remonttien ja uudisrakennusten seurantakohteita, Asuntomessujen talokohteita sekä Tarja Halosta presidentinlinnassa. Kyllä, tämä viimeinenkin tapaus liittyi Rakentajaan.”

"Podcast aktivoi sisäisen informaatiopesusienen"

“Viime vuoden avainsana on ollut muutos. Kaikki arvaamme, että tässä yhteydessä korona on ollut katalyytti numero yksi. Etätöiden aikakaudella tekemisen tavat ovat muuttuneet ja myös me Rakentajalla olemme kehittäneet ajan eetoksen mukaisia uusia tuotteita. 

Omalla kohdallani tämä on tarkoittanut webinaarien kuvaustekniikan ja ohjaamisen haltuunottoa, sekä myös askelta kameran linssin väärälle puolelle. Kivijalka-podcastin vetäjänä olen saanut kunnian keskustella useamman alansa asiantuntijan kanssa mielenkiintoisista aiheista. Ja kyllä, tarkoitan tätä ihan aikuisten oikeasti. Jokainen keskustelu on aktivoinut sisäisen informaatiopesusienen, joka on imenyt detaljeja putkiaivosolukon jatkojalostettavaksi.”

Kolme knoppia

  1. Minulla on kolmatta kesää kausikortti Yyterin Huikee seikkailupuistoon.
  2. Tästä huolimatta parasta, mitä voi harrastaa kypärä päässä, on sähköyksipyöräisellä ajaminen metsäpoluilla.
  3. Etätöiden aikakaudella lähiesimieheni 13 kiloinen Cairnterrieri.
Jarno Kylmänen
Motto: You don’t stop fighting when you get old. You get old when you stop fighting.

"Vapaalla olen basismista toipuva kitaristi"

“Työt ovat vain noin 22,3 prosenttia ihmisen elämästä, jos lomia, lapsuutta, opiskeluja ja eläkettä ei lasketa. Nukkuminen, kaupassa käynti ja nurmikon leikkaaminen ovat itsestäänselvyyksiä. Lisäksi olen vapaa-ajalla tuurilenkkeilijä, entinen myrskybongari, basismista toipuva kitaransoittaja ja helposti innostuva sähläri. Porin urbaaniin kulttuurin erikoisemmat pöhinät ovat lähellä sydäntä.”